Wild Kenya 2019

Jag fick möjlighet att resa till Kenya med Zoom fotoresor nu i februari.

Vi var 5 stycken som flög från Arlanda och vi fick gott om tid att bekanta oss med varandra, eftersom förseningar i Amsterdam gjorde att vi missade vårt anslutningsflyg till Kenya, så vi fick en extra hotellnatt i Holland. Vi kom fram till Nairobi ca 14 timmar senare än beräknat . På hotellet fick vi en fin utsikt över stan i gryningen.

Vi steg upp tidigt för att resa iväg till Sanburu som ligger norr om ekvatorn i Rift Valley.

Vi tog en paus och tittade på hantverk i trä. Det blev lite shopping också för de flesta av oss.

Funderade på om vi skulle se världens snabbaste däggdjur på riktigt också…

Vår ciceron Tom Svensson, från Fjällbacka fastnade också på bild i affären…

Många basarliknande affärer kantade riksvägen mot norr.

Vi åkte över bron till floden strax innan vi svängde av från vägen. Det är ett mycket torrt klimat i dessa trakter så det är floden som är livlinan för både människor och djur.

Vi körde förbi masajernas hus som såg ut så här.

Här en karta över området där vi befann oss de första dagarna. Efter lunch och inkvartering på lodgen, så gav vi oss iväg på första safariutflykten. Vi var 4 st i varje jeep förutom chauffören.

De första djuren vi stötte på var bland annat Impala, som är en mellanstor antilop och som det fanns gott om i reservatet. De är mycket smidiga och kan hoppa 9 m när de behöver fly från sina fiender.

Djuren använder gärna vägarna för att förflytta sig lättare och snabbare. Här stötte vi på en svartryggad schakal.

De här antiloperna kallas för vattenbockar, eftersom de gillar att bo i träskmarker och vid floder. Just den hör sorten kallas ellipsvattenbock.

Vårtsvinet går numera under benämningen Pumbaa….

Ibland kom vi lite för nära, så fick inte med hela giraffen i bild alltid.

Så fann vi de första elefanterna och fick se dessa fascinerande djur. I början är det svårt att bemästra snabeln, som ni ser på bilderna. Snabeln är ett fantastiskt redskap, som kan användas som sugrör, snorkel, för matintag, att hälsa på varandra, spruta vatten och jord. Även istället för örontops, verkar det som.